versoepelingen COVID

Beste ouder(s), verzorger(s),

 

Het versoepelen van de coronamaatregelen, waartoe het kabinet heeft besloten, geldt ook voor het onderwijs. Een groot deel van de maatregelen vervalt.  Het kabinet kiest ervoor om de versoepelingen in stappen in te voeren;

 

Versoepelingen maandag 21 februari:

Scholen hoeven de pauzes niet langer te spreiden over de diverse groepen, maar op Westwijzer bevalt dit zo goed dat we dit handhaven. Tussen verschillende groepen binnen een school mag weer worden samengewerkt  Verder mogen ouders en verzorgers en andere externen (met mondkapje en op 1,5 meter) de school weer in en wordt het naar school brengen dus makkelijker.

 

Geen mondkapjes meer na de carnavalsvakantie.

De mondkapjesplicht vervalt per vrijdag 25 februari. Vanaf dat moment vervalt ook het advies om afstand te houden in het onderwijs.

 

Basisregels en zelftesten blijven

De basisregels blijven gelden, ook in het onderwijs. Dat betekent handen wassen, hoesten en niezen in de elleboog, geen handen schudden, met klachten testen en thuisblijven na een positieve test. Daarnaast blijft het dringende advies om twee keer per week een preventieve zelftest te doen van kracht voor het onderwijspersoneel en leerlingen vanaf groep 6. In de week na de vakantie worden er weer zelftesten meegegeven.

 

Mocht u nog twijfelen over zaken betreffende COVID en de maatregelen. Laat het ons weten.

Hartelijke groet,


Monique Klaassen
Directie


 

 

corona corona